Schansweg

Chloë

Mijn naam is Chloë. Ik werk vanaf september 2018 bij de Eerste Stapjes. Ik wist al heel snel dat ik graag met kinderen wou gaan werken. Ik heb in 2017 mijn GIP-stage bij de Eerste stapjes gedaan en nadien ook enkele keren vakantiewerk.

Steffi

Mijn naam is Steffi, ik werk vanaf augustus 2017 bij "De Eerste Stapjes". Al van jongs af aan was ik helemaal gefascineerd door kinderen, ik wist dan ook meteen wat ik wou studeren.

Piraten

Wij zijn piraten van de zee! Met onze zelfgemaakte piratenhoed op zijn we helemaal klaar voor een fantastisch avontuur op zee. We zijn de sleutel van onze schatkist kwijt. Waar kunnen we die vinden?

Feest!

Wat zal de Sint ons dit jaar brengen? We bereiden ons voor op de leukste tijd van het jaar! Binnenkort vinden jullie hier meer info over de invulling van dit thema.

Jungle

Onze opvang wordt omgetoverd tot een heus oerwoud. We maken kennis met alle dieren (en hun gewoontes) uit de jungle. Hoe is het om in het oerwoud te wonen? Kan ik een aapje zijn? Hoe voelt het om rond te lopen op bladeren, takjes en mos?

Natuur

Aan de slag met kastanjes, dennenappels, takjes, bladeren,... . Heerlijk buiten spelen in de regen, betalen in onze winkel met zelf geraapte blaadjes, luisteren naar het waaien van de wind,...

Wie ben IK?

Deze maand organiseren we activiteiten rond het thema 'IK'. Wie ben ik? Wie zijn mijn vrienden? Hoe verschillen we van elkaar? Wat vind ik leuk?  Waar kom ik vandaan? 

Vakantie

We spreiden de picknickdekentjes uit op het gras en vullen een mand vol lekkers. Niets leuker dan bij mooi weer te genieten van een fijne picknick in onze tuin. We werken rond het thema vakantie. We maken onze eigen ijsjes. Vullen een reiskoffer en luisteren naar de geluiden van de zee.

Groenten en fruit

We proeven verschillende groeten en fruit tijdens een proefspel. Samen een groot fruitdier maken is leuk! Een appel is groen, een banaan is geel, een wortel oranje en een tomaat rood. Ai, die ananas prikt een beetje maar die perzik voelt wel lekker zacht. 

Strand

In juni werken we rond het thema 'strand'. Met ons emmertje in de hand naar de zandbak! Aan het einde van de maand organiseren we een 'apero' moment om samen de zomer in te zettten.

Pagina's

Abonneren op RSS - Schansweg