Inschrijven

Inschrijven

Indien u interesse heeft in een plaats bij De Eerste Stapjes dient u bij voorkeur uw aanvraag in via de kinderopvangzoeker van de Stad Antwerpen. U kan ook contact opnemen via e-mail.

Indien wij een plaatsje vrij hebben zal u worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek waarbij u een volledige rondleiding krijgt in onze groepsopvang. Na deze eerste ontmoeting kan dan besloten worden om uw kindje in onze groepsopvang in te schrijven.

Definitieve inschrijving

Indien u na het kennismakingsbezoek wenst in te schrijven wordt een overeenkomst opgesteld waarin het opvangplan wordt vastgelegd. De plaats reservering bij De Eerste Stapjes is slechts definitief als u €225 waarborg heeft betaald op ons rekeningnummer.

Wennen in de opvang

Een maand voor uw kindje in de opvang start nodigen we u graag uit voor een welkomstavond samen met andere ouders die in de nabije toekomst starten in de opvang. Vervolgens plannen we een eerste ‘kind-ouder-wenmoment’ in. U komt dan samen met uw kindje naar de opvang om een aantal praktische punten te overlopen en de start van de opvang voor te bereiden. Het is een eerste kennismaking met de kinderbegeleiders en het geeft u de mogelijkheid om uw vragen nog eens rustig te overlopen. Net voor de start van de opvang plannen we 2 wenmomenten in voor uw kindje. Een wenmoment omvat een aanwezigheid van 2 aaneensluitende uren waarop uw kindje aanwezig is in de groepsopvang.