Over De Eerste Stapjes

Onze Missie

De Eerste Stapjes: Waar kinderen
lachen, ervaren, creëren en ontdekken.

De Eerste Stapjes werkt met veel enthousiasme aan een plek waar kinderen zich veilig en geborgen voelen, waar ze zichzelf kunnen zijn en hun talenten kunnen ontdekken, waar welbevinden en betrokkenheid centraal staan en een stimulerend en uitdagend aanbod deel uitmaakt van de groei van baby tot peuter. Door middel van een open communicatie met respect voor elkaar werken organisatoren, medewerkers en ouders samen om een stabiele en goede basis te leggen voor de toekomst en om kinderen vandaag alle kansen te bieden. De Eerste Stapjes bouwt met alle betrokkenen dagelijks aan een warme kwaliteitsvolle kinderopvang.

Over De Eerste Stapjes

 

 

12+

Jaren Ervaring

Groei van De Eerste stapjes

De Eerste Stapjes werd in 2008 opgericht door Anne-Sophie Ruyssers. Onze eerste vestiging ‘De Eerste Stapjes Doornstraat’ opende de deuren in januari 2008 en bood plaats aan 25 kinderen. In 2012 kwam ook Nathalie Ruyssers aan boord en de zussen bereiden samen hun activiteit uit. De tweede vestiging ‘De Eerste Stapjes Schansweg’ opende de deuren in januari 2013 en bood plaats aan 24 kinderen. In 2020 beslissen de zussen opnieuw om hun activiteit uit te bereiden. De opvang voor baby’s en peuters verhuist in januari 2021 naar een volledig nieuw pand in de Kleine Doornstraat in Wilrijk met plaats voor 48 kinderen. In de Doornstraat wordt nu woensdagmiddag en vakantieopvang georganiseerd voor 28 kleuters.

De Eerste Stapjes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met twee zaakvoerders (Anne-Sophie en Nathalie) en 10 medewerkers in loondienst. Daarnaast worden we in onze werking bijgestaan door hulpmoeders van LECCO VZW.